12e en laatste fietsdag - naar Odense - 64 km (cum 836)
Opstaan lukte goed, gelukkig geen last van zware hoofden. Vertrekken net voor half 10. Hebben altijd 1,5 à 2 uur nodig tussen wakker worden en vertrek. En dan doen we rustig aan.
Eerste stuk van vandaag kende ik al van gister. Helaas nu geen bruinvissen. Zonder verder nog te stoppen door Middelfart en daarna een mooi fietspad over een oud spoortracé. Komen nog een stukje langs de kust en hebben uiteindelijk een mooi uitzicht over de zee tussen Fyn en Jutland.
De route gaat grotendeels door het binnenland van Fyn en bestaat weer uit het inmiddels vertrouwde en nog steeds mooie glooiende landschap. Enkele stukken bos ertussen en weinig dorpen die groter zijn dan een paar huizen.
De wind komt uit het zuiden en hebben we soms lekker mee. Twee hellingen in een bos kon ik net niet fietsend halen, de rest lukte goed. Het is fijn dat de hellingen hier vaak niet heel lang duren.
We houden een pauze langs de kant van de weg, met ijskoffie voor mij en brood, beleg en wat lekkers. Als we verder gaan, begint er een bui. We schuilen uiteindelijk toch maar, het duurt niet heel lang en er zit hagel tussen. Even verderop schuilen twee fietsers die we twee dagen geleden al in Christiansfeld zagen. Toevallig! Zij hebben weinig bagage, ze fietsen tussen hotels en de bagage wordt vervoerd. Is ook leuk, maar ben toch blij dat wij kamperen. Geeft meer vrijheid en is een stuk goedkoper.
Het laatste stuk naar Odense gaat weer over een oude spoorweg. Ideaal, die zijn vrij vlak en de bochten zijn heel geleidelijk.
Voor het laatste stuk verlaten we route 6 om naar de camping aan de zuidkant van de stad te gaan. Die ligt op slechts 4 km fietsen van het centrum. Dat is handig, want Simon heeft morgen in de stad afgesproken met zijn game-vriend die hij dan voor het eerst 'irl' zal ontmoeten.
We zijn er mooi op tijd (half 4), de 64 km gingen best vlot. We betalen voor 3 nachten en zetten de tenten op een ruime plek aan de rand van de camping.Er is een keuken met gaspitten en koelkast voor fietsers. Ertegenover is een groot gebouw met tafels en stoelen dat iedereen kan gebruiken (daar zit ik nu om 21u te schrijven). We gaan beide douchen en rond 18u lopen we naar een pizzeria/grill in de buurt. Het is vooral een afhaaltent, maar ze hebben wel een tafel en stoelen. Prima pizza's.
Simon gaat op de fiets nog even naar een supermarkt in de buurt voor oa ontbijt, ik ga de foto's online zetten en schrijven.
En dan zometeen maar lekker naar bed denk ik, moe maar voldaan! In 12 dagen van Groningen naar Odense, ben trots op onszelf!
Zeker iets om trots op te zijn! Vooral omdat jullie kamperen en het weer ook niet altijd mee hebben. Regenpak aan en uit... Geniet er nog even goed van!
Dank!
En weer gelukt! Knap hoor! En heel leuk dat Simon dat met jou onderneemt!